Sofia Stahl
VD , Försäljning

Rune Nordström

Rune Nordström
Advisory Board

Johan Stahl

Johan Stahl
IT, Logistik

Christina Pihl
Advisory board

Helen Iwefors Häggblom
Kommunikation, PR

Ly Pham

Ly Pham
Marknad, Produktutveckling

Christina Norén
Advisory board

Jonas Ingemarsson

Jonas Ingemarsson
Ekonomi

Mette Gattberg

Mette Gattberg
Ekonomi, Inköp

Share more Consume less

Vår story

Rethink Textiles hjälper besöksbranschen att sänka sin klimatpåverkan från textil. 

Rethink Textiles grundades 2021 av Sofia Stahl tillsammans med det fantastiska teamet på VarUnik; Helen, Christina, Ly, Rune och Johan. Pernillas bidrag var också stort. 

Sofia som har en bakgrund inom finans och sälj, innan hon sadlade om och blev egenföretagare inom textil inredning, har alltid haft ambitionen att förändra människors synsätt, samt uppmuntra och inspirera andra till förändring. Klimatfrågan är oerhört aktuell inom textilbranschen och ju närmare tillverkningen Sofia kom desto mer insåg hon hur ohållbar industrin är. Detta ville hon förändra. En idé började ta form och runt 2013 påbörjades arbetet för att kunna erbjuda textilier med lägre klimatpåverkan till sina kunder under varumärket VarUnik. Men det dröjde till 2021, då samarbetet med VarUnik gänget kunde formaliserades som hon kunde förverkliga drömmen om att cirkulera textilier samt erbjuda en abonnemangstjänst med sänglinne, badrockar och frotté i ett slutet system utan avfall. Tack vare gemensamma insatser, EU-finansiering och att corona frigjorde tid kan nu drömmen bli verklighet. 

Jag är en naturmänniska som alltid älskat naturen. Vi måste göra vårt yttersta för att bevara den. Det är en viktig drivkraft för mig, säger Sofia Stahl.