Hållbar besöksnäring

Hur öka intäkterna från de resenärer som vill ha ett hållbart boende? 

Rethink Textiles är en cirkulär abonnemangstjänst som syftar till öka andelen gäster som vill vara hållbara både hemma och på resa. Minskad klimatpåverkan och betydelsefulla sociala insatser i samhället, kommer på köpet. 

Tjänsten riktar sig till hotell som trivs med att tvättservicen tas om hand om av ett externt tvätteri och som precis som vi är måna om planetens resurser. 

Med vår abonnemangstjänst kan ni känna er trygga med att det ni erbjuder era gäster verkligen är genuint bättre för människan och miljön.

Hjälp med kommunikationen underlättar för marknad- och säljteamet så att de kan nå ut till de gäster som väljer hållbarhetsfokuserade anläggningar.

♣ Vi lär er att kommunicera trovärdigt genom årliga utbildningar i hållbarhetskommunikation.

♣ Vi underlättar för marknadsavdelningen med färdiga inlägg till sociala media och filmmaterial.

♣ Det blir enklare att påminna gästen om dess klimatpåverkan när ni har korta mätbara budskap till hemsidan, hotellrummet och orderbekräftelsen.

♣ Det blir lättare att undvika green wash och green hush när man är trygg i sitt sätt att kommunicera hållbarhet.

♣ Tillgänglig fakta för just er CO2 gör det snabbare för säljarna att fylla i upphandlingar och rapportera till Green Key, Svanen mfl.

Pålitlig tvättjänst gör städpersonalens arbete lättare och snabbare. 

♣ Miljöcertifierade Samhall ger er förutsägbarhet i vardagen då ni vet att ni alltid har tillgång till ren tvätt. 

♣ Personalen på Samhall synar och viker manuellt vilket minskar risken för att städpersonalen får lakan med hål och handdukar med fläckar. Det sparar tid och bekymmer.

♣ Vi berättar för gästen att oblekt ekologiskt sänglinne kan skifta i nyans vilket minskar behovet för städpersonalen att matcha och hitta påslakan i samma vita nyans innan de bäddar dubbelsängen. 

♣ Samhalls tvätterier är små och lokala. Husfrun har alltid en dedikerad person att kontakta.

Samverkan sänker kostnader

♣ Vi tillsammans med Samhall ser till att ni minskar ert onödiga tvättande vilket gör tvätt och textilservicen billigare.

♣ Gästen inspireras till att vara rädd om era handdukar då de har andra användningsområden när de inte går att användas som hotellhanddukar längre. Mindre svinn = lägre kostnader.

♣ Utförlig tvättdata gör det enkelt att se om en förändrad städrutin leder till en ökad eller minskad mängd tvätt. Exempelvis X antal tvättade badrockar i relation till antalet gästnätter, innan och efter förändringen.

♣ Tvättdata som jämförs med andra hotells statistik ger er en möjlighet att se hur andra har lyckats minska sina textil- och tvättkostnader.

♣ Max 100km till tvätteriet minskar ert årliga utsläpp av växthusgaser och håller transporterna nere. 22 orter: Jokkmokk, Umeå, Kramfors, Sandviken, Uppsala, Tierp, Östhammar, Borlänge, Sysslebäck, Karlstad, Västerås, Akalla, Västberga, Nyköping, Jönköping, Vimmerby, Göteborg, Uddevalla, Kalmar, Halmstad och Malmö.

Så här minskar vi er klimatpåverkan

♦ Vi hjälper er att bli mer framgångsrika i ert miljöarbete så att ni blir förebilder för andra att bidra till en mer hållbar värld.

♦ Vi ger er statistik på er klimatpåverkan så att det kan kommuniceras gentemot gäster, samhället och andra intressenter.

♦ Vi använder enbart återvunnen polyester i vår textil, vilket sänker energiförbrukningen i produktion med 40%.

♦  Vår abonnemangstjänst genomförs tillsammans med Samhall som skapar arbetstillfällen för människor långt från arbetsmarknaden.

♦ Vår cirkulära affärsmodell medför att textilierna ingår i ett slutet cirkulärt system där inget avfall hamnar på tippen.

♦  Uttjänta produkter tas om hand och görs om till nya produkter tex skopåsar, bärkassar eller lämnas till textilåtervinning.

♦  Alla textilier är spårbara i syfte att samla in våra kunders unika tvättdata, via RFID (Radio Frequency Identification).

♦  Vi erbjuder er utbildning i hur man undviker onödigt tvättande, vilket förlänger textiliernas livslängd och sparar både energi och kostnader. Utbildningen baseras på er egen unika data.

♦  Sist men inte minst inspirerar vi hotellgästen genom ett färdigt kommunikationskit om ert textila klimatarbete som kan användas på hemsida, i hotellrummet, i sociala medier mm.