3 korta frågor till Sofia Fjellsten

Sofia Fjellsten

Sofia Fjellsten började på VarUnik i mitten av september och kommer att ha ansvar för sortimentet. Det innebär att alla kvalitets- och utvecklingsfrågor rörande produkterna, hur vi ska ta hand om vårt avfall och hur vi kan ta ett ännu större miljöansvar kanaliseras via Sofia. Vi känner en enorm glädje över att Sofia valde att bidra med sin kunskap, klokskap och erfarenhet till just oss.

Vad inspirerade dig att välja VarUnik?

Jag har alltid haft ett intresse för textil och är inspirerad av det hållbarhetsfokus som VarUnik har.

Jag tycker det är spännande att företaget inte är så stort men med en vilja att växa. Då finns det möjlighet att få användning av många olika erfarenheter i min tidigare bakgrund. Samtidigt som jag får lära mig nytt som kan vara till en hjälp i arbetet, vilket är oerhört kul. Jag ser fram emot att vara med på VarUniks framtida resa.

Vilka utmaningar ser du?

En utmaning är att få kunderna att välja de mest hållbara alternativen framför de med lägst inköpspris. En produkt som håller längre blir sett över tid bättre både för plånboken och miljön. Här blir samarbetet i hela försörjningskedjan viktigt där vi genom att på sikt kunna ge mer data och information till kunden kan göra det ännu enklare för dem att ta rätt beslut.

Vad är ditt bästa råd till andra som precis har börjat i en ny roll? 

Att försöka växla mellan att ta in generell information om företaget och rollen med konkreta arbetsuppgifter (så att man känner att man bidrar). Att vara lite “snäll” mot sig själv och ha tålamod att det tar lite tid att komma in i allt. Så småningom kommer det att falla på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *