Vilka märkningar på textil gör skillnad?

Generellt är typ 1 märkningar på textil att rekommendera. Det innebär tex EU Ecolabel, Svanen, GOTS gör större skillnad miljömässigt än tex BCI, GRS, Oeko-Tex Standard 100 där de sistnämnda främst fokuserar på råvaran eller slutprodukten. Tyvärr har Naturvårdsverket upphört med KRAV certifieringar på textil men annars tillhörde en KRAV märkning kategorin av typ 1 märkningar.

Kraven från typ 1 märkningar ökar kontinuerligt så att fabriken och produkten utvecklas hela tiden samt att hela produkten och tillverkningsprocessen certifieras, från råvara till packad produkt. De ställer även viktiga krav på sunda arbetsvillkor så välj gärna produkter med dessa märkningar framöver. Vill du veta mer? se vår film i ämnet eller besök Konsumentverkets hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *