Idag är det Världsvattendagen 🌍💙💧

Textilbranschen är en av de branscher med störst påverkan på jordens resurser. Enorma mängder vatten krävs för att odla bomull och tunga kemikalier används i processen. Så mycket som 10 000 liter vatten uppskattas gå ut till 1 kg bomull. Vi arbetar därför för att förändra detta genom att dels:

💧Förlänga livslängden på våra textilier genom utbildning och effektivare tvättrutiner

💧 Genom att enbart tillhandahålla miljömärkt textil av erkända aktörer tex OEKO-TEX,  GOTS, BSCI

💧Genom påverkan på våra leverantörer. Tex har  vår leverantör EcoKnit valt att ställa om sin produktion av handdukar till 100% återvunnen polyester efter påtryckningar från oss. Att välja återvunnen polyester framför sin jungfruliga motsvarighet innebär en 20 % minskning av vattenförbrukningen och 30 % mindre CO2-utsläpp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *