VarUnik lanserar cirkulär abonnemangstjänst för hållbara hotell där inga textilier går till spillo

cirkulär abonemangstjänst

VarUnik lanserar nu en helt cirkulär tjänst som riktar sig till hållbara hotell med högt klimatfokus. Genom nya varumärket Rethink Textiles vill man hjälpa hotellen att attrahera de gäster som söker hållbara boenden, samtidigt som betydelsefulla klimatbesparingar och sociala insatser görs.
Rethink Textiles vision är att hjälpa hotellbranschen att sänka sitt miljömässiga och sociala avtryck från textil. Genom att hyra ut miljömärkta textilier med lägre miljöpåverkan i ett cirkulärt system där inga textilier hamnar på tippen, vill man hjälpa hotellen att nå sina miljömål. Med hjälp av bland annat utbildningar och kommunikationsverktyg engageras och inspireras medarbetare och hotellgäster så att textilierna ska hålla längre, samtidigt som man ersätter dagens textilkvalitéer med material med lägre klimatpåverkan.
Tvätten utförs i samarbete med miljöcertifierade Samhall, som sköter tvättjänsten åt Rethink Textiles på 22 orter runt om i landet.
− Samhall var vårt förstahandsval som samarbetspartner för vår nya abonnemangstjänst. Deras viktiga arbete för att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden, förstärker vårt erbjudande ytterligare. Det stora antalet tvätterier runt om över landet innebär också kortare transportvägar för kunden, vilket minskar utsläppen, säger Sofia Stahl VD VarUnik.
− Vi är stolta över att vara en del av VarUniks lösning och skapa nytta för både människa och miljö. Genom vår geografiska spridning kan vi erbjuda en kundnära lösning över hela landet, säger Göran Olinder, försäljningsdirektör Samhall.
www.rethinktextiles.se

—————————————————————————————————————————
Fakta om Rethink Textiles abonnemangstjänst
Alla produkter är miljömärkta med Oeko-Tex Standard 100-certifiering eller högre.
Alla produkter är miljömärkta med Oeko-Tex Standard 100-certifiering eller högre.
Abonnemangstjänsten genomförs tillsammans med Samhall som skapar arbetstillfällen för människor långt från arbetsmarknaden.
Den cirkulära affärsmodellen medför att textilierna ingår i ett slutet cirkulärt system där inget avfall hamnar på tippen.
Uttjänta produkter upcyklas till nya produkter som tex skopåsar, bärkassar osv.
Hotellgästen inspireras och bjuds in till samverkan genom ett färdigt kommunikationskit om hotellets textila klimatarbete som kan användas på hemsida, på hotellrummet, i bokningsbekräftelsen samt i sociala medier.
www.rethinktextiles.se
——————————————————————————————————————————-
Följ oss på LinkedIn @varunik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *