Visste du detta om textil?

bomull

Textil är tyvärr en av de industrierna med högst miljöpåverkan och släpper årligen ut mer koldioxid än vad sjöfart och flyget gör tillsammans.

·       Bomull behöver enorma mängder vatten för att växa; mellan 15 000 – 20 000 liter vatten per kilo bomull, enligt WWF.
·       Konstbevattning utarmar grundvattennivåerna och de förgiftade vattnet rinner ut på åkrarna och ner till grundvattnet.
·       Odling av bomull kräver mer kemikalier än någon annan gröda.
·       25% av världens förbrukning av insektsbekämpningsmedel används för bomullsodling.
·       Totalt sett produceras 20m ton bomull varje år i Kina, Indien, Pakistan, Västafrika, Uzbekistan, Turkiet och USA, dvs torra länder.
·       1/3 av mikroplasterna i världshaven kommer från textil.

Vi på VarUnik arbetar för att hjälpa hotell, restaurang och tvätterier att välja klimatsmarta lösningar, och på så sätt sänka sin energi- och vattenförbrukning. Vi vill att textilierna som du köper från oss ska hålla så länge som möjligt och att våra textilier ska hjälpa er att nå era miljömål. Vi vill också hjälpa er att spara pengar på skötseln och hanteringen av textil.  Detta gör vi bland annat genom att erbjuda kurser och utbildningar i skötsel och tvättrutiner.

Kontakta oss gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *